У Кропивницькому розповіли про результати досліджень фортеці святої Єлисавети

17.12.2019 09:33

Про це під час прес-конференції повідомив керівник науково-дослідного підприємства «Археолог» Валентин Собчук сьогодні, 17 грудня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, тема дослідження  – «Фортеця святої Єлисавети – іміджева пам’ятка культурної спадщини міста Кропивницького».

«Цього року ми дослідили дві фортечні криниці, пороховий погреб в бастіоні святого Олександра і центральну частину фортеці – місце розташування головної адміністративної будівлі. Переважна більшість цих об’єктів – глибинна», - зазначив Собчук.
«Територія фортеці всередині в різних місцях забудовувалася у різні часи. Ми надибали невеличкий колектор, який частково зруйнував один з входів. Ще натрапили на гранітний щит і він не давав нам можливості спускатися далі. Це все відбувалося в грудні. В одному з кінців нижньої траншеї ми зафіксували межу – перекоп, потім іде пісочний прошарок і неперекопаний шар грунту. Далі нам траншею не вдалося прослідкувати», - розповів археолог.
image

За словами Валентина Собчука, наразі дослідники опрацьовують зйомки головної адмінспоруди фортеці – комендантського будинку. Про результати роботи фахівці обіцяють розповісти після проведення усіх необхідних досліджень.

 

 

 

 

Переглядiв: 2468