У Кропивницькому шукають претендентів на «медичний оскар»

12.01.2022 15:25
image

На Кіровоградщині розпочнеться відбір кандидатів  на отримання Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» з 17 січня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Регіональній Раді Кіровоградської області з питань відзнаки.

Регіональна Рада відзнаки просить заклади (установи, підприємства, організації) охорони здоров’я, освітні медичні установи регіону, професійні, пацієнтські організації, асоціації, детальніше ознайомитись з Положеннями про Відзнаки та направити Подання (згідно з правилами, описаними у п.1.12 Положення про Відзнаку «Орден Святого Пантелеймона» та п.1.13 Положення про Відзнаку «Медаль Святого Пантелеймона») не пізніше 28 лютого 2022 року на електронну адресу: odnobochko_v@ukr.net

Положення про відзнаку за професіоналізм та милосердя Орден Святого Пантелеймона - за посиланням. 

Довідково:

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» має тривалу історію. У 2009 р. міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яка вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України.

З часу заснування Відзнаки було нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представниківідуховенства, серед яких такі визначні особистості, як М.М.Амосов (посмертно), О.О.Шалімов (посмертно), О.М.Лук’янова, Ю.І.Кундієв, Л.А.Пиріг, В.Ю.Мартинюк та ін.

Переглядiв: 2391