У кропивницькому СІЗО побили ув’язненого. Обставини з’ясовуються

24.06.2021 08:02

В обласному центрі в СІЗО побили ув’язненого вчора, 23 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

На місці події приїжджали представники прокуратури, а також працівники поліції. Відбулася процедура зняття побоїв та вдалося ідентифікувати працівника установи, якого підозрюють у побитті.

У прокуратурі області інформацію підтвердили.

«Наразі вирішується питання внесення відомостей в ЄРДР за ч2 ст 365 кк України - перевищення влади та службових повноважень. Обставини події з’ясовуються», - повідомили у прокуратурі області.  

Вже сьогодні відбувся моніторинговий візит члена громадської ради при міністерстві юстиції Сергія Зуйкова до слідчого ізолятора. Він поспілкувався  з начальником установи, з працівниками медичної частини та з потерпілим. Наразі потерпілий подав заяву до правоохоронців. Це ж підтверджує і адвокат потерпілого. 

"Вчора вдень мені повідомили, що моєму підзахисному спричинені тілесні ушкодження працівниками Кропивницького  слідого ізолятора №14. Для перевірки даної інформації я зателефонував до прокурора по нагляду за додержанням та виконання законів при виконанні судових рішень. Через деякий проміжок часу я отримав підтвердження інформації - під час етапування мого підзахисного з ВК №49 до  СІЗО №14, у якому він мав бути близько 5 днів, йому завдали  тілесні ушкодження у вигляді синців, ссадин. Прокуратура одразу внесла відомості до ЄРДР, є відповідний витяг. Також працівники відділу ДБР проводять досудове розслідування. Працівники слідчо-оперативної групи  заслухали детальні пояснення від підзахисного, про те, за яких обставин він отримав вказані тілесні ушкодження", - додав адвокат потерпілого. 
Переглядiв: 4002