У Кропивницькому старшокласник витяг із річки дитину, яка тонула (ВІДЕО)

23.01.2020 13:25
image

В обласному центрі біля парку ім.Пушкіна (Козачий острів) 17-річний учень 11 класу НВО № 19 Олексій Стожок врятував хлопчика, який опинився у річці Інгул, вчора, 22 січня. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила мати хлопчика Ольга.

За інформацією, 8-річний хлопчик повертався із тренування додому разом із друзями.

«Зі слів сина я зрозуміла, що вони зупинилися, щоб сфотографувати небо над будівлею, і в цей момент телефон впав до річки. Він не хотів, щоб у родині його насварили, і пірнув у річку за телефоном, але плавати не вміє. Друзі побачили двох старших хлопців, які йшли повз, і звернулися до них за допомогою», - розповіла жінка.
«Один з цих хлопців зателефонував мені, розповів ситуацію, і я поїхала до дитини. Приїхавши, побачила сина, який був закутаний у рушник, в оточенні своїх друзів. На жаль, герой, не дочекавшись мене, пішов. Гадаю, для дитини це буде наукою – що б він до річки не впустив,  життя - найдорожче», - каже Ольга.

За словами Олексія Стожка, він не встиг усвідомити те, що відбувається, - відразу кинувся рятувати дитину.

«Я роззувся і пірнув у річку, тому що дитина плакала і їй було дуже холодно. В голові була лише одна думка - лізти і рятувати хлопчика, адже він міг перехолодитися, могло статися будь-що. Я витягнув його, заспокоїв, закутав у рушник і зателефонував його матері», - розповів старшокласник.

Вдячна матір звернулася до школи, де навчається рятівник її сина, і розповіла про пригоду.

«У нас йшов урок зарубіжної літератури, який викладає директор, і секретар занесла лист, який надійшов на електронну пошту. Він його зачитав, мені віддячив весь клас оплесками, і це було дуже приємно. Але я не вважаю свій вчинок героїзмом, допомогти комусь – це зобов’язання кожного», - зазначив Стожок.

Напевно, тепер юного героя має відзначити і Державна служба з надзвичайних ситуацій. Як повідомлялося раніше, торік рятувальники нагородили  підлітків, які також проявили хоробрість у надзвичайній ситуації.

Переглядiв: 20901