У Кропивницькому створили новий поліцейський підрозділ

18.11.2019 15:11
image

В обласному центрі презентували поліцейський підрозділ  із протидії домашньому насильству. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області.

Так, у складі підрозділу – дільничні офіцери, патрульні та працівники ювенальної превенції. Підрозділ працює цілодобово.

«На території області такий підрозділ створено поки що лише в Кропивницькому. Деякий час він працював у тестовому режимі, потім розпочав повноцінну роботу. До його складу увійшли 10 поліцейських, із числа тих правоохоронців, які пройшли спеціальне навчання з протидії домашньому насильству, за сприяння канадських колег», - зазначив заступник керівника поліції області Олексій Ніколаєв.

Підрозділ має службовий автотранспорт для реагування на виклики, працівники забезпечені спеціальними засобами та планшетами.

У разі отримання повідомлення про ситуацію домашнього насильства та під час виїзду на місце події мобільна група діє за розробленим   алгоритмом, який передбачає і роботу з постраждалими особами та їх кривдниками.

Поліцейські закликають мешканців Кіровоградщини не замовчувати проблему та повідомляти про всі факти таких правопорушень на лінію «102». 

Переглядiв: 4614