У Кропивницькому суд визнав незаконним рішення комісії міської ради щодо пільгового проїзду

16.03.2021 17:00
image

Кіровоградський окружний адміністративний суд розглянув справу щодо оскарження рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради, оформленого протоколом, яким встановлювався обмежений проміжок часу користування пільговим проїздом в громадському транспорті. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі суду.

Як відомо, на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Міської ради міста Кропивницького, яке відбулося 26 березня 2020 року розглядалося питання 1 "Про переведення місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту міста Кропивницького у режим надзвичайної ситуації" та питання 2 "Щодо вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації державного рівня на території міста".

Тоді комісія вирішила забезпечити на період дії режиму надзвичайної ситуації запровадження спеціальної системи руху громадського транспорту у місті, за винятком перевезення персоналу медичних та екстрених служб, підприємств та установ, які забезпечують життєдіяльність населення (відмінити пільговий проїзд громадян у громадському транспорті для всіх пільгових категорій громадян).

Згодом на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міськради, яке відбулося 26 червня члени комісії вирішили відновити з 1 липня 2020 року з 09:00 до 15:00 перевезення пільгових категорій громадян громадським транспортом, зокрема на тролейбусних та на автобусних маршрутах, які здійснюють перевезення пасажирів у звичайному режимі.

Рішенням Кіровоградського окружного адміністративного суду адміністративний позов задовольнили і визнали  протиправним та нечинним пункт 3 питання 2 рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Міської ради міста Кропивницького, оформленого протоколом від 26.06.2020 року №17.

Зазначеним рішенням виконком міськради зобов’язали опублікувати резолютивну частину рішення суду у виданні, в якому був або мав бути офіційно оприлюднений нормативно-правовий акт, невідкладно після набрання рішенням законної сили.

Постановою Третього апеляційного адміністративного суду  апеляційну скаргу виконавчого комітету міської ради м. Кропивницького – залишили без задоволення, а рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 1 жовтня  залишили без змін.

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до прес-секретаря суду Людмили Мусієнко.  Відомо, що адміністративний позов подавала фізична особа.

«Рішення комісії, яким обмежувалися часові проміжки користування пільговим проїздом, було скасовано рішенням суду. Тобто пільговий проїзд діє у будь-який час, а не у визначений», - повідомили в прес-службі суду.  

Нагадаємо, 26 березня вобласному центрі комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила тимчасово скасувати пільговий проїзд в громадському транспорті.

 

 

 

Переглядiв: 14475