У Кропивницькому судитимуть проректора вишу

23.03.2021 14:20

Досудове розслідування щодо проректора одного із університетів обласного центру за фактом службової недбалості ( ч.1 ст. 367 КК України) завершилося. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

У ході слідства встановлено, що наприкінці 2019 року, під час проведення капітального ремонту системи теплопостачання навчальних корпусів університету, обвинувачений, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків, не забезпечив належний контроль та перевірку обсягів фактично виконаних робіт на відповідність проектно-кошторисній та звітній документації. Внаслідок вказаної службової недбалості, навчальному закладу спричинили матеріальної шкоди на 225 тисяч гривень.

Санкцією статті за цей вид злочину передбачається покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи  займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Переглядiв: 1087