У кропивницькому університеті відкрили сучасну лабораторію для майбутніх IT-спеціалістів (ФОТО)

17.03.2021 10:47
image

У Кропивницькому на базі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Центральноукраїнського національного технічного університету відкрилася сучасна лабораторія Research and Development Laboratory сьогодні, 17 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, ініціатором створення даної лабораторії є IT-компанія MIF Projects. Основною метою облаштування сучасного IT-простору є якісне навчання студентів та підготовка їх до роботи у провідних компаніях-представників IT-бізнесу України, країн Європи та світу.

«Ідея створення такої лабораторії виникла ще до карантину. Основний чинник, який підштовхнув нас до цієї ідеї – мала кількість IT-спеціалістів, які є на нашому ринку області та Кропивницького. Ми, як представники бізнесу, зацікавлені, щоб кількість фахівців зростала і якість їх також зростала. Тому для нас стає життєво необхідною гарна робота цієї кафедри і ми зацікавлені в тому, щоб всіляко допомагати їй розвиватися як кількісно, так і якісно», -  генеральний директор ТОВ MIF Projects Андрій Личук.
image

 

image
image
image
image

За словами генерального директора компанії, лабораторія розроблялася з огляду на новітні технології подачі інформації студентам. Приміщення розділене на декілька зон – для зручного проведення лекцій, відходу від застарілого формату проведення лекційних занять і практики. Тож одна зона  - лекційна, а також практична – для відпрацювання отриманих знань. Нині компанія MIF Projects вже має конкретні плани співпраці з кафедрою у подальшому.

«Ця аудиторія – це лише майданчик, який надаватиме нам можливість готувати ту основу, яку ми закладали – передачу інформації та досвіду тих хлопців, які навчалися і стали випускниками, мають життєвий технічний досвід і можуть його передавати студентам та абітурієнтам для підвищення кількості студентів цієї кафедри в майбутньому. До слова, у нашій компанії більшість працівників – це випускники саме кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ», - додав Андрій Личук.
«На даний час наша кафедра є найбільшою в університеті і за кількістю студентів, і викладачів також. Ми маємо потужний навчально-викладацький штат, молодих докторів наук. Тож добре, що є де навчати, кому навчати і ми зацікавлені в тому, щоб IT-галузь Кіровоградщини активно розвивалася. Ми хотіли б, щоб наша область славилася фахівцями даної галузі», - зазначив  доктор технічних наук, професор, завідувач кафедрою кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ Олексій Смірнов.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Як зазначив координатор даного проекту від ЦНТУ, доктор технічних наук Олександр Коваленко, креативний тандем співпраці університету та IT-компанії надає низку перспектив для майбутніх спеціалістів цієї сфери.

«Об’єднання нашої кафедри та представників IT-бізнесу надає багато можливостей. Співпраця з MIF Projects надає дуже багато переваг – стажування студентів, підвищення кваліфікації викладачів до світового рівня, оскільки компанія співпрацює країнами усіх континентів, зустрічі студентів, випускників, проведення усіляких meet up - заходів, залученням експертів у даній галузі та багато іншого. Крім цього, тут діятиме школа програмування NewGeneration», яка існує декілька років і всі студенти області можуть тут підвищувати кваліфікацію і вивчати мови програмування абсолютно безкоштовно. Найголовніше, що співпраця з даною компанію надає можливість актуалізувати наші навчальні програми під сучасні світові потреби, і я сподіваюся, що це стане поштовхом для розвитку IT-індустрії у нашому місті та області», - резюмував Олександр Коваленко.  

Лабораторія Research and Development Laboratory знаходиться у ЦНТУ в аудиторії №501.

image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 3906