У Кропивницькому відбувся загальноміський молебен (ФОТО)

21.03.2021 13:41
image

В обласному центрі в Кафедральному соборі відбувся загальноміський молебен сьогодні, 21 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, планувалася традиційна хресна хода, однак через карантинні обмеження її проведення довелося перенести. 

«У першу неділю посту Церква завжди святкує Торжество православ’я. Це свято було встановлено ще у VII столітті на честь перемоги Церкви над різними єресями та іншими не православними вченнями, які тоді турбували Церкву. Сьогодні разом зі священиками та вірянами ми звершили особливий молебень. По-перше, ми помолилися Богу, щоб він благословив нашу Церкву, народ і місто. По-друге, ми засвідчили свою єдність Православної Церкви і по-третє, ми хочемо, щоб влада звернула увагу на те, що ми є вірні Українській Православній Церкві, що ми маємо такі ж права, як всі інші церкви та конфесії, які знаходяться в нашій державі», - зазначив прес-секретар Кіровоградської єпархії УПЦ Іоанн Ганчин.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
«Ми є тими, хто через своїх предків відноситься до тої Церкви, яка веде свій початок від хрещення князя Володимира. Зараз держава намагається всіляко дискредитувати, дискримінувати нашу Церкву і наших вірян, приймаються різні  закони, які ставлять нашу Церкву поза межами закону, якими намагаються забрати у нашої Церкви ім'я. Тож ми таким зібранням хотіли привернути увагу на наше право вільно сповідувати ту віру, яка передана від наших батьків і наших дідів, і ходити в ту Церкву, в яку ми ходимо і яка є  захищеною Конституцією України», - додав Ганчин.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2003