У Кропивницькому відкрилася унікальна виставка австралійських художників (ФОТО)

24.09.2019 13:03
image

У Кіровоградському обласному художньому музеї презентували виставку «Старі майстри» видатних австралійських художників, що малювали на корі сьогодні, 24 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, малювання на корі є однією з видатних традицій світового мистецтва, яке практикували аборигенні художники Арнемленда (північна територія Австралії) упродовж тисячоліть.

image
image

Оригінальна виставка малюнків на корі відкрилася в столиці Австралії кілька років тому. Міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії та Національний музей Австралії розробили пересувну виставку репродукцій, які подорожують по всьому світу, щоб показати це чудове мистецтво більш широкій аудиторії. Пересувна виставка аборигенного мистецтва «Старі Майстри», яку представляє Посольство Австралії в Україні, розпочала свою подорож Україною у січні 2017 року у Києві, і протягом двох років відвідала багато міст України.

image
image
«Дуже дякую, що прийшли на відкриття виставки. Я вперше на Кіровоградщині і мені дуже приємно, що ви з таким гарним настроєм зустрічаєте її. Про Австралію говорять, як про далеку екзотичну країну. За цей час сформувалося дуже багато племен та громад, які розвинули свою власну мову, культуру та танці. Що стосується цієї виставки, то це культура однієї з груп населення, які проживають на північних територіях, на самому кінці Північної Австралії. Ця виставка – це об’єднання сучасності та минулого. Що стосується минулого, то це старі традиції, а сучасного – це те, що ми намагалися привнести сьогодення та трішки осучаснити. Я думаю, що ця виставка відрізняється від того, що ви звикли бачити в Україні, проте таким чином ми змогли привнести трішки Австралії до вашої країни. Дуже дякую, що всі присутні долучилися до відкриття. Дуже раді, що ви з нами», - говорить Посол Австралії в Україні Меліса О'Рурк.

На експозиції представлено 10 фото-пам’яток, які нам показують аборигенне мистецтво австралійців.

image
image
image
«Виставка дуже подобається. Щодо експозиції, дуже схоже на якусь міфологію. Також дуже подобається, що все детально описується, що зображено на малюнках. В цілому дуже приємна атмосфера і гостинна», - поділилася враженнями відвідувачка виставки Ірина Гром.
image
image
image
image
image
image

Виставка діятиме протягом тижня з 24 по 30 вересня.

Переглядiв: 1593