У Кропивницькому відкрили дошку видатному письменнику Володимиру Винниченку (ФОТО)

20.11.2020 08:48
image

В обласному центрі на вулиці Шевченка на фасаді будинку головного управління державної служби Укарїни з надзвичайних ситуацій в області (приміщенні колишньої Єлисаветградської чоловічої гімназії) відкрили нову дошку українському політичному і державному діячу, письменнику Володимиру Винниченку сьогодні, 20 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, сьогодні відзначають День Гідності та Свободи. Представники міської та обласної влади поклали квіти до меморіальної дошки Віктору Чміленку та імпровізованого пам'ятного знака Героям Небесної Сотні на площі Героїв Майдану. 

Крім того, відбулося відкриття нової дошки Володимиру Винниченку. 

«Володимир Винниченко був амбітним чоловіком, тому що народився на Єлисаветградщині. Багато років тому він покинув нашу Кіровоградщину, щоб повернутися у «бронзі» на пам’ятнику території університету, який носить його ім’я. Сьогодні повертається в свою класичну єлисаветградську чоловічу гімназію, яку уславив разом із нашим краєм», - розповів проректор ЦДПУ ім. В. Винниченка Сергій Михида.
image

Присутні поклали квіти до пам’ятної дошки Володимиру Винниченку. За словами скульптора Григорія Савченка, який створював дошку, вартість склала 42 тисячі гривень.

«Раніше була чорна гранітна плита, але оскільки у нас були нові матеріали, я і скульптор Олексій Савченко запропонували нову технологію. Робили її наново. Побудували на композиційному контрасті бронзи і граніту, зробили виразний портрет. Робота зайняла чотири місяці», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR скульптор Григорій Савченко.
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1374