У Кропивницькому відкрили фотовиставку митців з різних країн (ФОТО)

13.12.2019 15:12
image

В обласному Центрі народної творчості відбулося відкриття фотовиставки «Погляд - 2019» сьогодні, 13 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, виставка проходить вже 23 рік поспіль. Цьогоріч представили 80 робіт 75 майстрів з Ізраїлю, США та різних куточків України, зокрема, Кропивницького, Харкова, Дніпра, Івано-Франківська, Сум, Миколаєва та Херсону.

«Кожен майстер подавав роботу, яку зашифровували, щоб комісія не знала, чиї роботи обирає. Більше звертали увагу на те, щоб світлина відображала певні людські проблеми, природу або ж красу жіночого тіла. Порівняно з минулим роком є великі зміни, оскільки фотомайстри удосконалюють свої роботи. Якщо раніше я частіше бачила чорно-білі світлини, то зараз це більш яскраві та насичені роботи. Також є фото, які зроблені у русі, що достатньо складно зробити, щоб не втратити задумку», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR виконуюча обов’язки директора обласного Центру народної творчості Людмила Подлєсна.

За словами виконуючої обов’язки директора, кількість учасників збільшується щороку, оскільки майстри долучаються з різних країн світу. Крім того, з Кропивницького свої роботи представили 8 митців.

«Вже третій рік поспіль я беру участь у цій виставці. Раніше презентувала лише портрети, але цього року вирішила ризикнути та подала на розгляд журі пейзаж. Я бачу гарний результат розвитку самих робіт, адже зросла не лише кількість бажаючих брати участь, але й самі роботи потужніші», - розповіла фотограф із Кропивницького Мирослава Липа.
image
image
image
image
«Цьогоріч я бачу на виставці ту саму багатогранність, адже за кожним фото стоїть світ фотографа. Нові автори вносять такий драйв та «свіжий подих». Для мене це своєрідна школа та заряд творчої енергії. Моя робота цьогоріч пов’язана із вікторіанською епохою, оскільки то було зародження творчості та музики. Був мирний час, адже поки правила королева , то  не було жодної війни у світі. Напевно з робіт, які сьогодні представлені, я візьму щось і для себе», - розповів у коментарі медіапортал DOZOR фотограф із Кривого Рогу Олександр Водолазський.

Під час заходу учасникам виставки вручили подяки та каталоги. Також для гостей грав гурт «Анатомія стихій». Бажаючі можуть відвідати виставку до 30 грудня.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1619