У Кропивницькому відкрили нові зали музейно-історичного комплексу (ФОТО)

06.12.2019 17:04
image

В обласному центрі у музейно-історичному комплексі 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго презентували три нових зали сьогодні, 6 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, представили три зали: УНР (Українська Народна Республіка), Холодного Яру та Другої світової війни. Всі зали пов’язані тим, що у цих історичних подіях брали участь українці.

«Створення цих кімнат зайняло майже два роки, тобто починаючи від дизайну, бруківки, збереження стін ХІХ століття, а також створення історичної доріжки, прикрашеної банерами Єлисаветграда, Кіровограда та Кропивницького. Зрозуміло, що це не музей у класичному своєму вигляді, а скоріш центр цивільно-військового співробітництва», - розповів керівник відділу розвитку національного музею імені Тараса Шевченка Михайло Зубар.

image
image
image

«Я часто відвідую музеї, тому що навчаюся на факультеті історії та намагаюся здобувати знання не лише за навчальною програмою, але й самостійно. Дуже приємно детально ознайомлюватися з історією на власні очі у музеї, ніж за підручниками. Коли мені мій дядько, який служить у цьому полку, розповів про цей захід, я одразу погодилася і не пошкодувала», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR гостя заходу Юлія Васильєва.

Крім того, під час заходу презентували відеоролик до бойової пісні «Хоробрий» 3-го окремого полку імені князя Святослава Хороброго.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1971