У Кропивницькому відкрили пам’ятник Святославу Хороброму (ФОТО)

06.12.2019 08:23
image

В обласному центрі у військовій частині А0680  відкрили пам’ятник князю Святославу Хороброму до Дня Збройних сил України сьогодні, 6 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За інформацією, ідея створити пам’ятник виникла у одного із військовослужбовців 3-го окремого полку під час відпустки.

«Він побачив у газеті оголошення про виставку каменярів, де якраз і представили багато скульптур, одна з яких дуже схожа на наш теперішній пам’ятник Святославу Хороброму. Військовослужбовець запропонував командиру, щоб у нас також з’явився пам’ятник. Далі вже вони домовилися з головою сільради села Пороги Вінницької області, щоб надати нам брилу вагою 12 тонн безкоштовно. Ми своїми силами її перевезли, а скульптор, який робив першу скульптуру князя Святослава Хороброго, Всеволод Бабюк погодився приїхати до нас, розробляти ескіз та робити все у нас у військовій частині. Зробили цей пам’ятник вже за місяць чи два», - розповів прес-офіцер Олександр Квятковський.

Також сьогодні вперше прозвучала бойова пісня «Хоробрий», яка була написана лідером гурту «Широкий лан» Святославом Бойко разом із командиром полку.

«Ця пісня створена у стилістиці скандинавських бойових пісень вікінгів. Оскільки Святослав Хоробрий мав скандинавські корені, ми вирішили відштовхуватися від цього. Було багато виправлень та неточностей. У пісні ми хотіли показати братерство, яке біля вечірньої варти. Загін бійців знає свою роботу, на яке завдання йде та що повинні досягти. Я думаю, вона буде звучати на поминальних днях та перед виїздом бойових груп на завдання», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR Святослав Бойко.

Крім того, під час заходу військовослужбовців нагородили грамотами, а також вручили ордени Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступеня, ордени «За мужність» ІІІ ступеня.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2374