У Кропивницькому відкрили пам’ятну дошку воїну УПА (ФОТО)

23.08.2019 09:13
image

В обласному центрі на вулиці Михайлівській, 9, відбулося відкриття пам’ятної дошки на честь воїна української повстанської армії, почесного громадянна Кропивницького Семена Сороки, сьогодні, 23 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Ми зібралися, щоб вшанувати пам’ять славетного воїна, великого борця за незалежність України Семена Сороки. Ще підлітком він вступив в ряди ООН УПА, був зв’язковим. З приходом радянської влади він був заарештований, отримав 25 років концтаборів. Семен Сорока доклався до створення багатьох українських організацій,  першої релігійної громади, української церкви. Він ніколи не був у розпачі, завжди був незламним борцем. На таких тримається наша українська держава», - зазначив голова обласного товариства політичних в’язнів та репресованих Віктор Полтавець.

Серед сотні містян, які зібралися на урочисте відкриття пам’ятного знаку на честь великого українця Семена Сороки, були присутні його донька та син. Онуки славетного воїна мали честь тримати прапори.

«Сьогодні День Прапора – це дуже знаменно, що для нашого тата відкривають пам’ятну дошку. Для нього символи України завжди були понад усе. Кредом його життя  - Бог, Україна та родина. Попри тяжке життя та величезні поневіряння, ідею незалежної соборної України тато проніс через все своє життя. Він був активістом, любив людей, Україну. Він завжди говорив, що я готовий їсти хліб с сіллю і пити воду, але щоб Україна була вільною. Любімо ж Україну, місто, в якому ми живемо так, як він, і тоді, я вважаю, наше життя буде кращим. Нехай Бог вам посилає своєї великої щедрості, здоров’я і радості, нехай Україна, буде не просто на папері, а в серці кожного із нас», - звернулася до присутніх донька Семена Сороки Людмила.

Наприкінці заходу родина воїна УПА, міська влада та всі присутні поклали квіти до пам’ятної дошки.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Антоніна Шаповалова 

Переглядiв: 678