У Кропивницькому відкрили виставку, яка привертає до проблеми насилля в сім'ї (ФОТО)

01.12.2020 11:10
image

В обласному центрі на площі перед міськрадою відкрили виставку «За зачиненими дверима» сьогодні, 1 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Як розповіла виконавчий директор ГО «Територія успіху» Інга Дуднік, акція орієнтована на привернення уваги на проблему насилля в суспільстві.

«Домашнє насильство - це дуже латентний злочин, який відбувається тоді, коли двері в квартиру зачинені і ніхто не знає, що там відбувається. Фотографії - це засіб привернути увагу громадськості до цієї проблеми. У нас дуже гостро стоїть питання про створення притулку для тих, хто постраждав від домашнього насильства. Це ще один привід нагадати про проблему», - зазначила Інга Дуднік.
image
image

Як розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR директор комунального закладу «Кіровоградський обласний соціальний центр «Матері та дитини» Інна Жолобова, раніше в країні була проблема з визнанням насилля в сім’ях, зараз же ми стали на шлях, коли про цю проблему чують і бачать.

«Я пам’ятаю ще ті роки, коли ні громадські, ні державні організації не визнавали проблеми насилля в принципі і говорили: «У нас насилля немає, це проблема сім’ї, її не потрібно виносити на загал». На сьогодні, на щастя, всі визнали, що проблема насилля існує, і це проблема не тільки маргінальних сімей, або сімей у складних життєвих обставинах, це проблема суспільства. Насилля не обирає, так само як і хвороби, ні по соціальному статусу чи заможності людини. Тому говорити про  проблему насилля необхідно, щоб ті люди, які страждають від цього, могли розуміти, що підтримка є», - зазначила Інна Жолобова.
image
image

Відомо, що виставку проводять завдяки співорганізаторам ГО «Територія успіху», ГО «Асоціація жінок України «Дія» та Національній патрульній поліції. Триватиме вона до 4 грудня.

image
image
image
image
Переглядiв: 845