У Кропивницькому відкрився «Покровський ярмарок» (ФОТО)

25.09.2019 14:21
image

В обласному центрі в рамках виставки «Агроекспо-2019»  стартував традиційний «Покровський ярмарок» сьогодні, 25 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, цього року організатори вирішили театралізувати ярмарок. Головним героєм став літературний персонаж І.Карпенка-Карого Мартин Боруля. Протягом чотирьох днів на заході працюватиме конкурсна комісія, яка обере  найкращих продавців і найякіснішу продукцію, представлену на ярмарку.

«Наш ярмарок – це таке містечко, яке поєднує в собі економіку, культуру, торгівлю. Ми сподіваємося, що кожен тут собі знайде на смак будь-яку продукцію. Ми вам бажаємо приємного відпочинку, гарних покупок та настрою. Хочу подякувати кожного, хто приїхав з найвіддаленішого куточку області за те, що ви докладаєте максимум зусиль до розвитку нашої території та її реклами. Я сподіваюся, що за ці чотири дні ми покажемо, які ми різноманітні, різнопланові, яскраві і як гарно з нами відпочивати», - зазначила в. о. голови Кіровоградської ОДА Світлана Лобанова.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Представники районів Кіровоградщини представляють театральні вистави, вокальні номери, народні танці, презентують заводи, виробництва і свої досягнення у різних сферах діяльності.

«Ми представляємо Олександрійський район. Готувалися до ярмарку два місяця. Особливістю нашої експозиції є карта, яку ми робили протягом тижня із всіх зернових, які є в нашому районі. Кожен із наших співробітників викладали зернятко до зернятка. Також дівчата напекли короваїв. Усі присутні можуть скуштувати наших смачненьких вареників та куліш. Загалом ярмарки проводяться ще з давніх-давен. Всі показують свої здобутки, досягнення. Хтось хоче щось продати, хтось щось купити – це все наші народні гуляння. Ярмарок об’єднує людей», - розповіла учасниця заходу, методист по розвитку зеленого туризму Олександрійського районного будинку культури Галина Ромашко.

На території виставки представлений великий вибір національного вбрання, різноманітних сувенірів, зокрема, жіночих прикрас, виробів із дерева і глини від виробників з усієї України. Також великий вибір різноманітних сирів, ковбас, пряників. Представники місцевих кафе і ресторанів презентують гостям заходу свої страви і напої. Окрім цього, на території виставки є різноманітні арт-інсталяції  і фотозони.  

image
image
image
image
image
image

Як раніше повідомляв DOZOR,  у Кропивницькому відкрилася міжнародна агропромислова виставка «Агроекспо-2019».

Переглядiв: 2353