У Кропивницькому винесли вирок винуватцю стрілянини біля підприємства

14.07.2020 08:37

Кіровський районний суд виніс вирок обвинуваченому у скоєнні стрілянини біля підприємства «Козацькі меблі» по вулиці Менделєєва. Копію вироку опублікували в єдиному реєстрі судових рішень, інформує медіапортал DOZOR.

За даними слідства чоловіка разом із знайомою підійшли до воріт підприємства. В цей час із службового входу вийшов його знайомий, який хотів поспілкуватися з приводу боргових зобов’язань. Під час спілкування чоловік відмовив підозрюваному у поверненні боргу, між чоловіками виникла сварка. Тоді у підозрюваного виник умисел на спричинення тілесних ушкоджень знайомому.

Він дістав револьвер «Ekol Viper 2,5» калібру 4 мм «Флобер», призначений для тренувальної стрільби патронами Флобера калібру 4 мм, поза спеціальних приміщень та майданчиків (тирів, стрільбищ) та на відстані 3-х метрів від знайомого вистрілив близько п’яти разів у бік потерпілого, влучивши в голову та корпус тіла. Потерпілий почав тікати та ухилятися від пострілів.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді проникаючого кульового поранення  живота з ушкодженням тонкої кишки, яке відноситься до категорії тяжкого тілесного ушкодження, яке є небезпечним для життя в момент спричинення, вхідної рани в ділянці скроні зліва, яка закінчується сліпо в ділянці пазухи носа з наявністю стороннього тіла металевої щільності, округлої форми та рани в ділянці акроміально-ключичного сполучення справа, які відносяться до категорії тілесних ушкоджень, що викликали короткочасний розлад здоров`я.

За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за  ч.1 ст.121 КК України.  Допитаний у судовому засіданні вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю та показав про обставини вчинення кримінального правопорушення, які повністю збігаються із обставинами, викладеними у висунутому йому обвинуваченні.

У результаті суд ухвалив визнати обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п`ять) років.

На підставі ст.75 КК України його вирішили звільнити від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 (три) роки.

Переглядiв: 1062