У Кропивницькому виробника шаурми оштрафували через порушення

12.09.2019 10:58

Виробника та реалізатора шаурми оштрафували більш, ніж на 25 тисяч гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспожислужбі.

Фахівці встановили, що соуси, сосиски, смажена картопля, нарізані овочі, які є інгредієнтами для приготування шаурми, зберігаються на вітрині у відкритих лотках під прямим попаданням сонячних променів та пилу від проїжджої частини. У вітрині, в якій зберігаються продукти, температура повітря на момент перевірки становила +24°С.

В холодильному обладнанні засоби вимірювання температури відсутні, що унеможливлює контроль за температурним режимом. Також у холодильнику разом з сирими зберігаються готові харчові продукти у відкритих пластикових відрах. Обладнання та інвентар, які контактують з продуктами (тертки, дошки для нарізання) зберігаються в брудній картонній коробці. Харчові відходи – залишки смаженого мяса, капусти, смаженої картоплі з нічної зміни - зберігаються у відкритих пластикових відрах під столом, на якому готують шаурму.

Порушення, виявлені під час перевірки, можуть створювати ризик розмноження у харчових продуктах патогенних мікроорганізмів та формування токсинів, а отже, становити небезпеку для здоров’я та життя людини.

 

Переглядiв: 1118