У Кропивницькому визначили лауреатів обласної премії у галузі культури

17.10.2019 07:01
image

У Кропивницькому конкурсна комісія визначила переможців обласної премії у галузі культури «Духовний скарб Кіровоградщини». Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласній раді.

Цьогоріч претенденти на отримання премії представляли різні регіони області. Після обговорення поданих матеріалів шляхом таємного голосування члени конкурсної комісії визначилися з переможцями.  

Так, у номінації «За внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото- та кіномистецтва» переміг

артист-провідний майстер сцени комунального закладу «Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л.Кропивницького» Євген Скрипник.

У номінації «За популяризацію національної культури, фольклорної спадщини, збереження і збагачення народного мистецтва» переможцем  став керівник народного аматорського театру Новоукраїнського районного Центрального Палацу культури «Ювілейний» Анатолій Телков.

У номінації «За вагомий внесок у збереження та популяризацію культурної спадщини» кращим визнали зберігача фондів КЗ «Музей історії Долинського району», заслуженого працівника культури України Віктора Маруценка.

У четвертій номінації «За внесок у розвиток бібліотечної справи» перемогу здобула  директор міської централізованої бібліотечної системи Кропивницького Світлана Тимків.

 

 

 

Переглядiв: 847