У Кропивницькому зафіксували найбільшу кількість порушень виборчого законодавства

18.07.2019 09:15
image

В 99 окрузі зафіксували найбільшу кількість порушень виборчого законодавства. Про це під час прес-конференції повідомила координатор спостереження Громадської мережі ОПОРА Зоя Лебідь сьогодні, 18 липня, інформує медіапортал DOZOR.

«Порушення стосуються незаконної агітації, але також є непрямий підкуп виборців, порушення окружних виборчих комісій. Загалом, найбільше порушень зафіксовано у 99-му виборчому окрузі - 56, також велика кількість у 101 окрузі – 33 порушень, а найменше у 102 та 103 округах», - зазначила Зоя Лебідь.

За інформацією, особливістю цієї кампанії є величезна кількість чорного піару та найбільше таких порушень зафіксовано в 101 окрузі.

«На сьогоднішній день відкрито сім кримінальних проваджень, у тому числі і перешкоджання здійснення виборчого права. За нашою інформацією, до суду направлено 33 протоколи про адмінправопорушення. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є 21 постанова по цим справам. У результаті чотири справи було закрито, трьох осіб визнали винними і притягнули до відповідальності, 14 справ направлені судами на доопрацювання», - розповів громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадської мережі ОПОРА Євген Гурницький.

За словами громадського омбудсмена, у Світловодську суд об’єднав 16 адміністративних справ про притягнення до відповідальності в одне провадження і виніс штраф – 85 гривень.

Переглядiв: 971