У Кропивницькому заступник міністра освіти обговорює питання освіти

28.02.2020 09:08
image

У Кіровоградській ОДА з робочим візитом перебуває заступник міністра освіти Єгор Стадний сьогодні, 28 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, мета візиту – обговорення  перспективи розвитку передфахової вищої освіти. До наради долучився керівник ОДА Андрій Балонь, а також керівники коледжів Кіровоградщини.  За словами Стадного, наступного року планується створити новий законопроект «Про фахову передвищу освіту».

«По суті, ми дві сфери підводимо під одну нормативну базу. І в цій системі виграватиме той, хто в першу чергу працюватиме на ринок праці. Якщо ми маємо щільний зв'язок з роботодавцем, бізнесом, наші випускники гарно працевлаштовані – немає про що перейматися. Якщо ми працюємо на те, щоб постачати випускників до університетів, то це проблема. Треба переключатися на те, щоб наші випускники виходили на ринок праці, на ньому треба спеціалісти середньої ланки, кваліфіковані робітники, і ми мусимо мати потужну пропозицію для випускників школи, що можна йти в професійну освіту і мати краще забезпечене майбутнє, ніж після університетів», - зазначив заступник міністра.
image
image
image

За словами посадовця, незабаром держава вкладатиме кошти в рекламу, щоб продемонструвати цю ланку освіти школярам.

Переглядiв: 858