У Кропивницькому засудили винуватця смертельної ДТП неподалік зупинки

21.03.2020 19:03

Кіровський районний суд виніс вирок винуватцю смертельної аварії на вулиці Лелеківській, у результаті якої загинула 51-річна жінка. Відповідний вирок опублікований в єдиному реєстрі судових рішень, інформує медіапортал DOZOR.   

Так, пригода сталася торік 6 червня. 27-річний водій керував справним автомобілем Toyota Corolla у світлу пору доби по вулиці Костромській з боку вулиці Богдана Хмельницького, в напрямку вулиці Салтикова-Щедріна, грубо порушуючи вимоги правила дорожнього руху.  Чрез наявний стан алкогольного сп`яніння позбавив себе можливості вірно оцінювати дорожню обстановку та безпечно керувати транспортним засобом, щоб мати можливість постійно контролювати напрямок його руху та не створювати небезпеки іншим учасникам дорожнього руху.

Під час даного руху чоловік не обрав безпечної швидкості руху, втратив керованість. Автомобіль виїхав на тротуар зустрічної смуги руху, де біля будинку № 41-а по вулиці Лелеківській він наїхав на пішохода. Жінка-пішохід отримала низку небезпечних травм:  закриту черепно-мозкову травму, рану правої лобно- тім’яної області голови з крововиливом в м`які тканини, набряк головного мозку, крововиливи та множинні садна.  Кропивничанка від отриманих травм померла в лікарні. Після скоєння ДТП водій зник з місця пригоди, надалі переховувався від правоохоронних органів до моменту затримання працівниками патрульної поліції, під час якого не виконував законних вимог працівників поліції під час його переслідування.

Підозрюваний визнав свою провину повністю та пояснив, що відпочивав у день трагедії з батьками своєї дружини. У цей час до нього приїхав товариш з проханням допомогти відремонтувати автомобіль, одна запчастина, яку він привіз з собою, не підходила. Тому виникла необхідністю їхати в магазин за іншою. Спочатку за кермо сів товариш обвинуваченого, однак через проблеми із зв’язками він не зміг керувати. Тоді обвинувачений сам сів за кермо. Чоловік зізнався, що наїхав на потерпілу, але стверджує, що був у стані шоку, а оскільки на місці ДТП вже були люди, він попросив їх викликати «швидку», а сам поїхав.  

Чоловік та син загиблої звернулися до суду з позивними заявами. Вони просили на свою користь 5000 гривень витрат на правову допомогу та по  500 000 гривень моральної шкоди.

У результаті суд визнав винним 27-річного водія у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання вигляді позбавлення волі строком на 6 років з позбавлення права керування транспортними засобами на 3  роки. Також суд вирішив стягнути на користь обох родичів потерпілої по 300 тисяч гривень з винуватця ДТП.

Вирок набере законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, а у разі її подання, якщо його не скасовано, після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Як повідомляв медіапортал DOZOR, у Кропивницькому на вулиці Лелеківській сталася ДТП, у результаті якої загинула 51-річна жінка. Підозрюваного у скоєнні смертельної аварії затримали наступного дня. 

Переглядiв: 1637