У Кропивницькому затримали банду вимагачів (ФОТО)

11.02.2020 15:51
image

В обласному центрі правоохоронці затримали злочинців, які займались вимаганням чужого майна, з погрозою насильства над потерпілим. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що група була створена на міжетнічній основі. До її складу входило троє уродженців інших держав – раніше неодноразово судимих громадян, що мають стійкі зв’язки з кримінальним світом. 11 лютого особи на автомобілі приїхали до одного з торговельних центрів для зустрічі з потерпілим – жителем Кропивницького.

Спільники безпідставно вимагали від чоловіка 20 000 гривень та отримали частину коштів. Із залученням спецпідрозділу КОРД, групу було затримано на місці вчинення злочину безпосередньо після передачі грошових коштів. Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. У даний час вирішується питання про повідомлення підозри затриманим особам у вчиненні кримінального правопорушення та обрання стосовно них запобіжного заходу. Правоохоронці перевіряють причетність осіб до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території Кіровоградської та інших областей.

image

Переглядiв: 16030