У Кропивницькому затримали шахрая, який працевлаштовував людей за кордоном

26.03.2021 07:13

В обласному центрі затримали місцевого жителя, який пропонував послуги працевлаштування за кордоном за гроші. Таку інформацію медіапорталу DOZOR повідомили в поліції області.

Так, відомо, що 20-річний молодик через мережу інтернет пропонував за гроші влаштувати на роботу у Німеччині. Після отримання авансу блокував клієнта. Оголошення підозрюваний розміщував на сайті для пошуку роботи.

Молодика викрили співробітники кіберполіції в Кіровоградській області спільно зі слідчими Кропивницького районного управління поліції, які провели обшуки за його місцем проживання, де вилучили речові докази.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) ККУ. У разі доведення провини молодику загрожує до восьми років позбавлення волі. Нині вирішується питання щодо оголошення йому підозри.

Варто зауважити, що за три місяці цього року в України зареєстровано понад 50 звернень громадян щодо шахрайських дій під виглядом працевлаштування. Найчастіше зловмисники вимагали передплату за оформлення документів, медичних довідок, запрошення з-за кордону.

Переглядiв: 525