У Кропивницькому з’явилася перша партія вакцини від коронавірусу

24.02.2021 16:11
image

До обласного центру надійшло 12 тисяч доз вакцин індійського виробника Oxford/Astrazeneca сьогодні, 24 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, в першу чергу щеплення отримають працівники мобільних бригад із імунізації.

«Півгодини тому спеціалізованим транспортом «Укрмедпостач» поставив нам в область на наше замовлення 12100 доз вакцин, яка буде застосовуватися для щеплення від коронавірусної хвороби. Ця вакцина вже зберігається в спеціальному приміщенні, відповідно до умов холодового ланцюга. Відповідно 12100 вакцин – достатньо, щоб провакцинувати перші 6 тисяч осіб. В першу чергу ми запланували вакцинацію працівників самих бригад вакцинації, медичних закладів, які лікують коронавірусну хворобу, у нас в області сім таких закладів, а також інший персонал. Також будуть провакциновані   працівники і мешканці геріатричних закладів та закладів, в яких знаходяться постійно люди похилого віку», - розповів директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко.
image

За словами посадовця, ці дози використають під час першого етапу вакцинації. Всього таких етапів буде п’ять.

«Вакцина безпечна, має всі відповідні документи – сертифікат якості на вакцину. Також такі сертифікати отримають мобільні бригади, які проводитимуть щеплення. ВООЗ дозволило для екстреного застосування цей медичний препарат. Для повної імунізації людина має отримати дві дози вакцини. Перша доза вакцини отримується у розмірі 0,5 мл внутрішньом’язово і через 28 днів повторюється ще одна доза вакцини, яка має створити імунітет від корона вірусної хвороби. Вакцина зберігається за умов наявності холодильного обладнання при температурі від 2 до 8 градусів тепла. Всі умови для збереження дотримуються. Перед постачанням вакцини були проведені перевірки на дотримання вимог зберігання, персонал та мобільні бригади пройшли відповідне навчання», - повідомила головний державний санітарний лікар Кіровоградщини Надія Оперчук.
image
«Перші дози вакцини будуть видані мобільній бригаді для вакцинації працівників обласної лікарні. Потім будуть щеплені працівників інших закладів – Централньої міської лікарні та госпіталю для ветеранів війни. Далі вакцину отримають працівники лікарень у районах», - зазначив генеральний директор центру громадського здоров’я Іван Касьяненко.
image

За інформацією, вже завтра  перший пацієнт  отримає дану вакцину.

 

 

 

Переглядiв: 1494