У Кропивницькому з’явиться нова комунальна установа

24.06.2020 11:36

У Кропивницькому планується створення комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників». Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили у міськраді.

«Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту», органи місцевої влади зобов'язані виконати прикінцеві положення документу. Ми маємо до 01 вересня створити такий центр, затвердити його статут, провести реєстрацію установи, оголосити конкурс на зайняття посад. Центри професійного розвитку замінять центри методичної та соціально-психологічної служби, - зазначила начальник управління освіти Лариса Костенко.

Так, уповноваженим органом управління комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» є управління освіти міської ради Кропивницького. За словами очільниці управління, центр утворюється з метою сприяння професійному розвитку педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти, інклюзивно-ресурсних та міжшкільних ресурсних центрів.

Основними його завданнями стануть надання консультативної підтримки педагогічним працівникам з питань планування та визначення траєкторії їхнього професійного розвитку, розроблення внутрішніх документів закладів освіти, освітніх програм, навчальних програм з навчальних предметів а також особливостей організації освітнього процесу у закладах за різними формами здобуття освіти, професійна підтримка педагогічних працівників з питань впровадження компетентнісного, особистісно орієнтованого, діяльнісного, інклюзивного підходів до навчання здобувачів освіти і нових освітніх технологій, сприяння професійному розвитку педагогічних працівників, надання психологічної підтримки педагогічним працівникам тощо. 

За інформацією, міський центр професійного розвитку педагогічних працівників знаходитиметься по вулиці Гоголя, 125.  

Переглядiв: 2151