У Кропивницькому з’явився благодійний фонд підтримки творчих дітей

12.08.2020 15:43
image

В обласному центрі галерея «Єлисаветград» зініціювала створення благодійного фонду «Щаслива дитина –квітуча Україна», діяльність якого спрямована на розвиток культури та підтримку талановитих дітей. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив власник галереї Микола Цуканов.

Як відомо, галерея є організатором масштабного всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків «Щаслива дитина – квітуча Україна». Враховуючи те, настільки велику кількість надзвичайно гарних малюнків дітей з усієї країни надсилають щороку на конкурс, було вирішено створити благодійний фонд з такою ж назвою. Мета роботи фонду – підтримка талановитих дітей та співпраця з відомими українськими художниками.

«Ідея створити такий фонд не нова, ми до її втілення в життя йшли 6 років. Найголовніше те, що ми проаналізували, що в Україні близько 90% фондів займаються «наслідками» якихось ситуацій, подій. Це гарячі питання – допомога людям і так далі. Але мало хто займається розвитком і становленням дітей як особистості. Тому ми взяли курс на розвиток дитячої творчості та популяризації живопису, мистецтва, культури в Україні. Головне гасло роботи фонду: буде щаслива дитина – буде щаслива і Україна. Адже діти нас об’єднують попри усі глобальні проблеми, які є. І наше головне завдання – об’єднати людей, яким небайдуже майбутнє нашої країни», - пояснив Цуканов.

За словами Цуканова, робота фонду працює за принципом трикутника, в якому беруть участь художник, дитина та фонд.

«Є художник, є фонд, є діти. Або меценат, якщо це не художник, який передає нам картину. Дуже багато картин ми виставили своїх, 50 картин передала наша родина до фонду і щодня надходить інформація з різних міст, що нас всюди підтримують художники і готові передати свої картини. Є картини від художників з Одеси, людей, які нас підтримують. Після продажу картини частина грошей йде на фестивалі, конкурси, а частину грошей ми віддаємо художнику – це своєрідна премія для нього. За це ми просимо його провести майстер-клас з талановитими дітьми, які проживають у тому чи іншому місті», - розповів Микола Цуканов.

Власник галереї «Єлисаветград» каже: наступним напрямком роботи, який є перспективним, є випуск журналу «Юний художник». У виданні публікуватимуться історії обдарованих дітей. Це, на думку Цуканова, стимулюватиме творчих дітей розвиватися.

Бажаючі долучитися до роботи фонду, передати картини або придбати наявні лоти, можуть отримати більше інформації за цим посиланням.

 

image

 

Переглядiв: 931