У лікарні на Кіровоградщині запрацює лабораторія для лікування серецево-судинних хвороб

11.12.2018 11:40
image

В Олександрії в міській лікарні №1 Розпочне роботу катетеризаційна лабораторія для лікування серцево-судинних хвороб з початку наступного року. Про це повідомляється на сайті міськради Олександрії, інформує медіапортал DOZOR.

На виконання державних програм Олександрія отримала цільову дотацію у розмірі 5,2 млн грн і за виділені кошти було придбано ангіограф.
Наразі за рахунок міського бюджету проводиться капітальний ремонт приміщення у терапевтичному відділенні лікарні, де облаштують катетеризаційну лабораторію. У ній проводитимуть рентгенографію судин серця з подальшим їх стентуванням.
Відповідні процедури виконувати три фахівця: лікар-хірург, який проходить навчання на робочому місці у кардіодиспансері, медсестра операційна і медсестра за спеціальністю анестезіології.
Робота ангіографа у міській лікарні дасть можливість проведення високотехнологічних оперативних втручань та досліджень під рентгенівським контролем всіх органів і систем організму, а також рентгенохірургічних втручань при наданні невідкладної медичної допомоги пацієнтам з серцево-судинними хворобами.

Переглядiв: 865