У лікарнях Кіровоградщини забезпечать киснем понад тисячу ліжкомісць

16.11.2020 11:01

У лікарнях Кіровоградщини понад тисячу ліжкомісць забезпечать киснем. Про це під час брифінгу повідомив голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко сьогодні, 16 листопада, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, на сьогоднішній день в області 268 ліжок забезпечено киснем. Цього тижня очікують 34 мільйони гривень субвенції, щоб забезпечити киснем трохи більше, ніж тисячу ліжок.

«Плануємо повністю переробити дві лікарні – обласний госпіталь для ветеранів, де буде зроблено 210 ліжок з централізованою подачею кисню, та Центральну районну лікарню у мікрорайоні Балашівка. Там буде повністю переформатована лікарня під COVID-19 та ми маємо забезпечити киснем 250 ліжок», - розповів Назаренко.

За підрахунками, на кожну з лікарень виділять близько 6 мільйонів гривень. Роботи мають завершити до 15 грудня. За словами губернатора, наразі вже є дві бочки з киснем, від яких буде постачатися кисень по цим лікарням, та необхідне обладнання. Загалом кількість ліжкомісць з урахуванням додаткових госпітальних баз становитиме близько 1 600 місць.

У свою чергу проект для перепрофілювання шахтарської лікарні у мікрорайоні Масляниківка почав розроблятися трохи пізніше за ці дві лікарні.

image
«Проект ми розробляємо, але поки не будемо робити лікарню. За розрахунками, якщо один кисневий концентратор коштує близько 40 тисяч гривень, то централізована підводка виходить 28 – 30 тисяч гривень за одне ліжкомісце. То якщо там 250 ліжок – близько 6 мільйонів також обійдеться», - пояснив Андрій Назаренко.

Як повідомив голова ОДА, укладають договір на поставку 10-літрових 500 кисневих концентраторів, які будуть розподілені між іншими закладами області.

Переглядiв: 707