У лісах Кіровоградщини - найвищий рівень пожежної небезпеки

11.04.2024 12:38

На території Черкаської, Кіровоградської та Вінницької областей спостерігається найвищий рівень пожежної небезпеки. За прогнозами синоптиків, 5 клас небезпеки зберігатиметься до наступного тижня. Про це повідомили у Центральному лісовому офісі, інформує медіапортал DOZOR.    

Відповідно існує висока ймовірність виникнення лісових пожеж. Хвойні насадження в зоні особливої небезпеки.Працівники державної лісової охорони філій Центрального лісового офісу посилено патрулюють усі лісові насадження. Працює 88 рейдових бригад. Та, щоб ефективно запобігати загоранням, важливе розуміння громадян та дотримання ними правил пожежної безпеки в лісах. Тому жителів просять утриматися від відвідування лісів та розведення багать на відкритих територіях, адже 90% випадків лісових пожеж стається через людську недбалість.Щоб не допустити пожежі в лісі:

не розводьте багать у лісі, окрім спеціально відведених рекреаційних зон;

суворо заборонено палити в лісі, особливо там де наявна суха підстилка;

ні в якому разі не використовуйте сірники, запальнички;

не спалюйте залишки сухої рослинності на землях лісового фонду та інших ділянках, що межують з лісовими масивами.Вогонь - неконтрольована стихія і найбільший ворог лісу. Не нехтуйте правилами, всі заборони встановлені заради вашої безпеки і задля збереження екосистем.Якщо помітили загорання в лісі - негайно телефонуйте за номером Служби порятунку "101". 

Переглядiв: 291