У лісах Кіровоградщині розпочався пожежонебезпечний період

08.04.2024 12:56

У лісах на територїі Вінницької, Черкаської та Кіровоградської областей розпочався пожежонебезпечний період. Про це повідомили у Центральному лісовому офісі, інформує медіапортал DOZOR. 

Цей період передбачає цілодобовий відеонагляд за хвойними лісовими масивами та патрулювання усіх насаджень. Всі лісопожежні станції та пункти зосередження пожежного інвентарю укомплектовані. Сформовані і пройшли навчання пожежні бригади лісництв. Найбільшу загрозу загорання завжди складає людський фактор - необережне поводження з вогнем чи навіть умисний підпал. Крім того, серед місцевих жителів досі популярно спалювати суху рослинність, хоча це і заборонено законом. Такі пали створюють небезпеку перекидання вогню на лісові масиви, які прилягають до полів та населених пунктів.

Тому на час пожежонебезпечного періоду ЗАБОРОНЕНО:

відвідування населенням лісових масивів;

заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

розведення багать у лісі;

випалювання трави та інших рослинних решток на землях лісового фонду та інших ділянках, що безпосередньо примикають до лісових масивів (у тому числі проводити сільськогосподарські пали);

- палити, кидати у лісових масивах непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл, крім місць, що обладнані для цієї мети.Крім того, нагадуємо, що під час воєнного стану заборонено відвідування лісів цивільним населенням у Черкаській, Вінницькій та Кіровоградській областях.Особи, які порушили правила пожежної безпеки в лісах будуть нести відповідальність згідно статті 77 КУпАП.

Якщо ж ви помітили загорання - одразу телефонуйте за номером Служби порятунку "101". 

Переглядiв: 234