У лісах Кіровоградщини встановили високу та надзвичайну пожежну небезпеку

16.05.2023 16:41

У лісах Черкащини, Кіровоградщини та Вінниччини встановилась висока (4 класу) та надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. За прогнозом на поточному тижні у цих областях утримається тепла та суха погода, яка сприятиме подальшому зростанню показника пожежної небезпеки в екосисемах. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Центральному лісовому офісі. 

Основною причиною виникнення лісових пожеж завжди був і залишається людський фактор – понад 90% займань з’являються через людську необережність чи недбалість. Досить часто відпочинок та дозвілля населення завдають безповоротної шкоди лісовому господарству.Лісівники звертаються до всіх громадян: будьте обережні з вогнем та дотримуйтеся правил пожежної безпеки!

Нагадуємо, що на Черкащині, Вінниччині та Кіровоградщині розпорядженнями голів Черкаської, Вінницької і Кіровоградської ОВА заборонено відвідувати ліси. Це стосується і в’їзду до них транспортних засобів. Виняток – службовці, які забезпечують оборону держави, національну безпеку, охорону правопорядку та виконують лісогосподарські заходи. Це розпорядження діє на період воєнного стану задля безпеки громадян та збереження лісів від пожеж.

Переглядiв: 330