У магазинах Кіровоградщини зафіксували роботу працівників без засобів індивідуального захисту

19.05.2020 13:05

У трьох районах Кіровоградщини у магазинах зафіксували роботу працівників без засобів індивідуального захисту. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області.

За інформацією, під час перевірки знайшли такі порушення:

Знам’янський район:

- магазин «Українські ковбаси» - диспенсер для обробки рук в неробочому стані; не надано підтвердження сертифікації спиртовмісних засобів для дезінфекційної обробки рук; відсутні дезінфекційні сертифіковані засоби для дезінфекції приміщення, обладнання та інвентарю; відсутня можливість забезпечення дотримання відстані між покупцями не менше ніж 1,5 м, на вході до закладу відсутні інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби; не проводиться температурний скринінг працівників.

Новоукраїнський район:

- промислові павільйони та відділи магазинів – частина продавців працюють без рукавичок; відсутні спеціальні позначки про дотримання дистанції між покупцями; не проводиться температурний скринінг працівників; для прибирання використовуються деззасоби, не дозволені МОЗ України; не ведеться журнал реєстрації проведення дезінфекції приміщень.

Новоархангельський район, смт. Новоархангельськ:

- магазин «Карамелька» - скупчення покупців, недотримання дистанції між покупцями;

- магазини продуктів, магазин одягу - допускалися відвідувачі без масок; продавчиня працювала без рукавичок, після попередження вдягнула.

Вільшанський район, смт. Вільшанка:

- магазин «Овочі» - продавчиня працювала без захисної маски, після попередження вдягнула;

- магазин «Наталі» – допускаються покупці без засобів індивідуального захисту.

Новгородківський район, смт. Новгородка:

- магазин «Цифротех» – відсутні дезінфікуючі засоби, не проводиться температурний скринінг персоналу.

Гайворонський район, смт. Завалля:

- літній майданчик ресторану – використовуються меблі, які не піддаються дезінфікційній обробці (м’які крісла).

Суб’єкти господарювання, в яких виявили порушення протиепідемічних заходів, отримали попередження щодо дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Переглядiв: 1191