У міськраді Кропивницького прокоментували смерть 14-річної дівчини

07.12.2020 14:35

Як відомо, у Кропивницькому  померла 14-річна дівчина, у  результаті обстеження у неї був виявлений коронавірус. Про це повідомив в.о заступника міського голови Сергій Колодяжний, інформує медіапортал DOZOR з посиланням на офіційну сторінку міської ради у Фейсбук.

«Це дійсно трагедія. Але, проаналізувавши повністю хронометраж всіх подій, я впевнено можу сказати, що це не на совісті лікарів. Коротко аргументую. Першого грудня вночі була викликана швидка допомога до сім’ї, де їй встановили діагноз «кір» під питанняі було запропоновано госпіталізацію. На що мати відмовилася, про це свідчить  її підпис у протоколі швидкої допомоги. Згідно з протоколом, швидка вранці передала документи до педіатра, який лікує. Він зателефонував родині, з’ясував обставини. Температура вже покращилася з 39 вона впала до 37,2 градусів. Була вже помірна біль, сип ще залишалася, але стан, за словами матері, був в дитини кращим», - повідомив Колодяжний.
«Але педіатр все ж запропонував батькам другого числа прийти з дитиною на обстеження. Другого  числа батьки не прийшли на обстеження, лікар-педіатр зателефонував батькам, але , на жаль, відповіді не було. Про це свідчить наявність дзвінка у телефоні педіатра. І на цьому зв'язок з батьками був закінчений. Третього числа лікарня наша і наші лікарі дізналися про смерть дитини вже з департаменту охорони здоров’я», - додав посадовець.

За інформацією, швидка була викликана повторно третього грудня, тоді лікарі і зафіксували смерть дівчини. Діагноз коронавірусна інфекція був встановлений після проведення судово-медичної експертизи. Подальші оцінки даного випадку робитимуть компетентні органи.

Переглядiв: 7775