У міськраді Кропивницького прокоментували законність будівництва на Жадова (ФОТО)

24.10.2019 09:37
image

В обласному центрі на вулиці Жадова неподалік будинку №28 будівельники залили територію бетоном для майбутньої забудови. Кілька місцевих жителів прийшли у мерію для того, щоб з’ясувати законність робіт. У міськраді стверджують, що орендар цієї ділянки має усі необхідні дозвільні документи. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, найбільше місцевих жителів турбує подальша доля зелених насаджень, які знаходяться поблизу майбутнього будівництва.

«Вулиця Жадова, вчора тут росла травичка - сьогодні залили бетон, завтра спиляють дерева. На перехресті доріг буде нова споруда», - написала у спільноті «Озеленення Кропивницький» у Фейсбук  місцева жителька Ірина Яремова.
«Ми вже 30 років проживаємо у цьому будинку, і вважаємо, що зелені насадження біля майбутнього кіоску приберуть. Ми прийшли сьогодні до міської ради, щоб дізнатися, чи правильно він встановлюватиметься, згідно з архітектурними нормами, чи не заважатиме пішоходам, автомобілям. Ми плануємо дізнатися, чи законна є ця забудова. Ми вважаємо, що дозвіл видано з порушеннями, а, можливо, його взагалі немає», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR містянка Світлана Храмцова.
image
image

Як повідомив начальник міської спецінспекції Андрій Максюта, на місце майбутньої забудови ще вчора приїздили інспектори, які визначили, що ділянка знаходиться в оренді і орендар має усі необхідні дозвільні документи.

«Вчора після отримання повідомлення про будівництво вийшов інспектор спецінспекції і перевірив даний факт. Так, було встановлено, що здійснюються якісь підготовчі роботи до можливого зведення якогось об’єкту або тимчасової споруди. Нам було надано витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Нерухоме майно для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Підстава виникнення права – договір оренди землі від 27.04. 2010 року. На даний час там ніякі роботи не проводяться, зелені насадження не зносяться, і, як запевнили нас орендарі земельної ділянки, зелені насадження зноситися і не будуть», -  повідомив Максюта.

За словами чиновника, перевірка даної території продовжується. Вже сьогодні на місце виїхала група спеціалістів управління архітектури державного архітектурно-будівельного контролю. Найближчим часом будівництва на цій території не буде. 

Про те, хто власник ділянки та що саме продаватимуть у майбутньому кіоску, у міськраді поки не коментують. Згідно з проектом рішення, дана земельна ділянка перебувала в оренді ТОВ «Редакція газети «Україна-Центр».

 

Переглядiв: 1520