У міськраді презентували проект реконструкції арки, на який треба шукати гроші (ФОТО)

30.01.2018 15:13
image

У міськраді презентували проект   "Реконструкція проїжджої частини вул. Ельворті, вул. Миколи Левитського (Колгоспної)"  вартістю 47 мільйонів гривень. Про це повідомляє DOZOR.

За інформацією, в першу чергу передбачене прокладання шляхопроводу по провулку Об’їздному.

За словами Анатолія Зіненка, генерального директора фірми "Віакон -Україна", яка спеціалізується на виконанні відповідних робіт, довжина тунелю має становити 34 метри, ширина -   8,12.

«Існуюча проїжджа частина укладеться асфальтобетоном, замінять камінь. Для того, щоб зробити в’їзд до конструкції, передбачено з’їзд, який матиме два кути повороту: це дозволить при аварійній ситуації об’їзд автомобілів. Також буде тротуар шириною 2,25 метрів. Покриття з’їзду буде з асфальтобетону з  використанням щебеневої суміші», - зазначив директор черкаського ВКП ДП "Укрдіпродор" Василь Косенко.
«Нам дісталася частина реконструкції, яка стосується опорних стін, висота яких запланована 4,9 метрів. Усі стіни будуть створені з монолітного залізобетону. Портальна стіна має довжину 9,6 м, висоту, 8,85 метра. Також буде створена з бетону та обкладена гранітом, стилізована під старовинну кладку каменю», - зазначив директор ТОВ «Модерн» Юрій Завірюха.

Згідно з проектом, територія арки буде освітлена за допомогою 10 світильників, які стоятимуть на оцинкованих опорах.

Під час презентації директор заводу Людмила Шубіна звернулася до начальника міського управління капітального будівництва Віктора Ксеніча з приводу озеленення території через зніс дерев у зв'язку з будівельними роботами. Посадовець зазначив, що у проекті передбачене озеленення території, однак на яку суму – не відповів.

Як зазначив заступник міського голови Олександр Грабенко, фінансування проекту у повному обсязі вирішуватиметься і на місцевому рівні, і, можливо, за рахунок державної субвенції.

Загальний кошторис проекту – 47 мільйонів гривень. Наразі у міському бюджеті закладено 25 мільйонів гривень на початок робіт.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2660