У музеї презентували твори Шевченка очима кіровоградських митців (ФОТО)

16.01.2019 11:30
image

В обласному центрі у художньому музеї презентували листівки «Шевченкіана з фондів Кіровоградського обласного художнього музею» сьогодні, 16 січня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, презентацію провели для того, щоб до 205 річниці з Дня народження Кобзаря, яка буде цього року, всі навчальні заклади і музеї могли користуватися цими листівками. Основними дизайнерами і координаторами виступили співробітники худмузею, а над художнім оформленням працював Анатолій Кімнатний.

image
image
image
image

Загалом для створення листівок використали 28 зображень Шевченка. На обкладинці зображено прижиттєвий портрет-гравюру Тараса Шевченка. А на внутрішній обкладинці можна побачити медалі авторства наших художників-земляків Андрія Німенка і В’ячеслава Попова. До комплекту листівок обрали твори митців Кіровоградщини Микола Бондаренка, Олександра Охапкіна, Степана Письменного та Ігоря Смичка.

«Ми працювали над створенням листівок півроку. Це не тільки художні твори, але і прекрасна графіка Ми плануємо передавати листівки музеям, бібліотекам та навчальним закладам», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZORнауковий співробітник музею Леся Нестройна.
«Мені подобається, що є можливість продемонструвати різноманіття творів Шевченкіани та поширювати серед молоді творче надбання нашого народу. Гарна можливість побачити, як інші митці уявляли його твори та виражали у своїх роботах. Навіть листівки у такому варіанті будуть актуальні, не дивлячись на поширення інтернету. Думаю, такий формат є доволі популярним у нашому місті, адже дивує те, наскільки роботи передають настрій своїми кольорами. Дивлячись на те, що зараз популярний патріотизм і національні ідеї, листівки охоплять широкий загал», - поділилася враженнями Аліна Бойко.

Бажаючі можуть придбати листівки вартістю 48 гривень у касі художнього музею. 

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1437