У Музеї мистецтв кропивницька «Аеліта» створювала картину для благодійного аукціону (ФОТОРЕПОРТАЖ)

27.06.2023 13:23

Зразковий колектив - студія хореографічного мистецтва "Аеліта"  створив картину для благодійного аукціону. Приймав танцівників та організував створення картини Музей мистецтв під пильним керівництвом професійної художниці Маргарити Смірнової  сьогодні, 27 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, колектив «Аеліта» незабаром відзначатиме свій 20-річний ювілей. Тож, крім підготовки та репетицій до святкового концерту, юні танцівники долучилися і до благодійності, і до нового виду творчості – написання картини.

«Ідея створення картини та що на ній буде зображено належить Музею мистецтв. Реалізовуємо її спільно з співробітником музею – Маргаритою Смірновою. Ідея полягала в тому, що «Аеліта» створить творчу роботу, яка буде зроблена руками дітей і в цю роботу буде вкладений позитивний настрій. Цю роботу, як, власне, і ще декілька картин, створені, зокрема, закладом «Smart Вулик», ми виставимо  на благодійному аукціоні.  Він пройде 29 червня у Театрі Корифеїв під час концертної програми з нагоди 20-річчя «Аеліти»», - розповіла художній керівник колективу Олександра Ткаченко.

Під час заходу діти писали картину, де зображена балерина -  символ танцю.

«Діти з великим натхненням долучилися до створення картини. Я запропонувала їм взяти участь у цьому проекті. Дуже багато хто відгукнувся. Насправді, я думала, що вони мені скажуть, що втомилися від репетицій і хочуть відпочити. Але сьогодні я побачила, що долучилися багато дітей. І більшість з них непогано малюють», - каже Олександра Ткаченко.

«Ми дуже пишаємося своїм колективом і бачимо, що рівень «Аеліти» постійно зростає. Зараз ми показуємо цікаві номери. Я впевнена, що в майбутньому буде тільки краще і тільки більше. Взяти у такому заході було для нас цікаво. А наш керівник Олександра Ткаченко завжди ініціює креативні ідеї. Ми завжди на них погоджуємося, адже нас це зближує і ми навчаємося чомусь новому. Тому взяти участь у створенні картини – не виняток. Бажаю «Аеліті» всього найкращого і продовжувати прославляти Кропивницький та Україну»,  - каже учасниця колективу Єлизавета Шаркова.

«Ми займаємося хореографією давно, але можу сказати, що багато з тих, хто займається цим видом творчості, цікавляться і іншими напрямками. Можна сказати, що нас багато чому навчили, але попереду  у нас багато роботи. Ми – випускники цього колективу і сьогоднішній захід для нас особливий. Зараз перед випуском – це останні дні, які ми проводимо разом. Тому із задоволенням беремо участь у створенні картини, щоб мати теплі спогади. Я хочу побажати колективу постійного розвитку, успішної творчості Олександрі Ткаченко та усім педагогам», - учасниця «Аеліти» Анна Руда.

Нагадаємо, 20-річчя колективу «Аеліта» відзначатиметься масштабною концертною програмою у театрі ім. М. Кропивницького вже у четвер, 29 червня. Початок о 18:00. У першому відділенні глядачам покажуть виставу «Непомітні». Друге відділення – вітальний концерт.  

Переглядiв: 1329