У наступному році планують ремонтувати кількадесят кілометрів водопровідної мережі

14.12.2017 10:47
image

В обласному центрі планується реконструкція водопровідних мереж за кошти Світового банку. Про це під час Дня депутата повідомив заступник директора з технічних питань ОКПВ «Дніпро-Кіровоград» Микола Романюк сьогодні, 14 грудня, інформує DOZOR.

За словами посадовця, водопровідні споруди на території області знаходяться у критичному стані. У 2014 році був підписаний договір зі Світовим банком, тоді підприємству виділили 34 мільйони гривень. За ці кошти вже виконали закупку автомобільної техніки на 1 мільйон доларів, зокрема, 18 одиниць для обласного центру, 12 – для області. Також відбулася закупка лабораторного обладнання для дослідження якості питних вод. На це витратили майже 250 тисяч доларів. Наступні роки кошти витрачатимуть на реконструкцію водопровідних мереж.

«Вже  у березні планується підписувати контракти щодо реконструкції насосних станцій водопроводу. На сьогодні вже зроблений звіт по тендерній документації. На це мають виділити 8 мільйонів доларів. Також передбачені ремонти 19 каналізаційних станцій. Для цього закуплено насосне обладнання на 5 мільйонів. Ми сподіваємося, що за 2 роки будуть сучасні споруди стічних вод. Вже укладена угода на суму 152 мільйони гривень. Сюди увійшли об’єкти, зокрема, у Світловодську, Знам’янці та Олександрії, де заміняють водопроводи. Планується реконструювати 30 кілометрів водпровідної мережі. У наступному році ми плануємо зайти на міську зону. Згідно з порядком робіт, у нас основними видами робіт є заміна каналізаційного колектора по вулиці Братиславській.  Водопровідні мережі ми почнемо ремонтувати з вулиць Прирічної, Достоєвського, Шкільної. Також планується ремонт мережі й у центральній водомагістралі міста. Проект планується завершити до 2021 року, хоча проект у нас підписаний до 2020 року», - розповів Романюк.
Переглядiв: 1451