У навчальних закладах Кіровограда запровадять енергосервіс

01.11.2017 13:23
image

У Кіровограді планують наступного року почати впровадження енергосервісу на базі 21 об’єкту сфери освіти. Про це під час наради в ОДА повідомив керівник міського управління економіки Андрій Паливода, інформує DOZOR.

Так, нещодавно Верховна Рада України прийняла за основу законопроект «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації». Завдяки цьому влада може реалізувати програми та проекти з енергозбереження.

«Проблема енергоефективності відпрацьовується з весни цього року. Механізм енергосервісу є найбільш ефективним для утримання комунальних будівель. Місяць тому були проблеми з закупівлями на державному рівні. Але на даний момент створений проект рішення про закупівлю енергосервісу та включено 21 об’єкт з 164, які утримуються за рахунок бюджетних коштів. Це об’єкти відносяться до освітньої сфери – школи та дитсадки», - зазначив Паливода.

Довідково:

Енергосервіс - виконуваний енергосервісними компаніями ряд робіт і послуг, спрямованих на енергомодернізацію, на замовлення органа публічної влади. Для реалізації енергосервісу слід було втілити у життя ряд законодавчих ініціатив, перш за все передбачити можливість укладати енергосервісні договори.

Переглядiв: 3516