У новому конкурсі на пам’ятник для головної площі


 Кіровограда збільшили призовий фонд

12.12.2017 16:35
image

В обласному центрі розпочнеться повторний конкурс на пропозицію пам’ятника на площі Героїв Майдану з п’ятниці, 15 грудня. Про це сайту DOZOR повідомив начальник управління архітектури міськради Вадим Мездрін.


Так, у новому положенні змінили суму призового фонду та започаткували заохочення для учасників, які не перемогли.


«Прийом заявок почнеться з 15 грудня і триватиме три місяці. Загальний фонд складає 70 000 гривень на три призових місця, а заохочувальний – 10 000. Заохочувальний фонд отримають учасники за вибором журі, не обов’язково одна особа», – розповів у коментарі сайту DOZOR Вадим Мездрін.


Під час обговорення на засіданні виконкому  секретар  Андрій Табалов зазначив, що необхідно проводити реконструкцію усієї площі, а не лише пам’ятника.


«Ми маємо брати досвід інших міст, де головні площі реконструюють комплексно. І є серйозні організації, які можуть запропонувати не лише пам’ятний знак, а й модернізувати увесь той простір на площі», - зазначив Табалов.


Натомість заступник міського голови Олександр Грабенко додав, що це вже передбачено у положенні. 


«Це є в технічних вимогах до проектантів, тобто вони мають надати ескізні пропозиції з розміщення цього пам’ятного знаку лише у контексті з ескізною пропозицією реконструкції усієї площі, де ми пропишемо, що необхідно пов’язати вигляд площі з оточуючим архітектурним середовищем центра міста», – відповів Грабенко.
Переглядiв: 1401