У пацієнта Кіровоградської обллікарні підозрюють ботулізм

07.02.2017 14:54

image

До інфекційного відділення Кіровоградської обласної лікарні у важкому стані госпіталізували хворого з підозрою на ботулізм, у понеділок, 6 лютого. Про це сайту DOZOR повідомили в управлінні Держпродспоживслужби області.

Постраждалим виявився 60-річний мешканець Благовіщенського району. За інформацією, чоловік вживав домашню солонину. Цей продукт куштували також його дружина і син, однак залишків цієї їжі вдома у хворого не виявили, тому зараз триває встановлення правильного діагнозу.

За інформацією лікаря-інфекціоніста обласної лікарні у хворого відібрана кров для проведення діагностичного дослідження на ботулізм та доставлена в лабораторію особливо небезпечних інфекцій ДУ “Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України”.

Нагадаємо, що захворювання виникає після вживання харчових продуктів, у яких накопичився токсин збудника ботулізму (Clostridium botulinum). Можливими чинниками захворювання у даному випадку є порушення рецептури і технології приготування м’ясного продукту.

Довідково

Ботулізм являє собою досить важке захворювання токсико-інфекційного характеру, особливості перебігу якого призводять до ураження нервової системи, спинного і довгастого мозку. Ботулізм, симптоми якого проявляються при потраплянні в організм ботулотоксин, містять продуктів, аерозолів і води, в результаті комплексу процесів призводить також до розвитку гострої та прогресуючої дихальної недостатності. В результаті відсутності належного лікування ботулізму не виключається настання летального результату.

Фото kr.consumer.gov.ua

Переглядiв: 1813