У поліції Кіровоградщини розпочала роботу п’ята «зелена кімната»

10.11.2023 11:37

Відкриття нового безпекового простору відбулося у відділенні поліції номер 1 (місто Світловодськ) Олександрійського районного відділу. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області.

 «Питання захисту прав та інтересів дітей – один із пріоритетів у державі загалом та в діяльності поліції зокрема. Використання методики «зелена кімната» у роботі з неповнолітніми, які потерпіли або стали свідком злочину, є важливим напрямком впровадження міжнародних стандартів, тож реалізація проєкту триває», – зазначив начальник управління ювенальної превенції Василь Богдан.

У Кіровоградській області перша така кімната відкрилася у 2021 році. Нині у кожному з чотирьох районів у поліцейських підрозділах вже працюють по одній безпековій кімнаті у містах Кропивницькому, Олександрії, Малій Висці та Благовіщенському.

П’ята «зелена кімната», яка розпочала роботу у Світловодську, облаштована необхідною технікою та меблями за сприяння органів місцевого самоврядування. У комфортно обладнаному приміщенні, в умовах, що сприяють недопущенню повторної травматизації, з дітьми працюватимуть відповідні фахівці у процесі проведення слідчих та процесуальних дій.

«Ми продовжуємо вживати заходів для подальшого ефективного впровадження проєкту, вдосконалення методів роботи з дітьми для забезпечення їхньої безпеки та захищеності. Дякуємо міжнародним партнерам, представникам громадськості та органів місцевої влади за всебічну підтримку у створенні безпечного простору», – наголосив керівник поліції області Роман Козьяков.

Переглядiв: 511