У постачальника, який забезпечує заклади освіти харчовими продуктами, знайшли порушення

08.10.2020 11:18

В Олександрійському районі у постачальника харчових продуктів до закладів освіти знайшли низку порушень, серед яких відсутній контроль за умовами зберігання продуктів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області.

За інформацією, до фахівців надійшло звернення жительки Олександрійського району, яка мала підозри щодо якості продуктів, що постачають до закладів освіти села Головківка.

Під час позапланової перевірки суб’єкта господарювання – постачальника харчових продуктів виявили порушення чинного законодавства в сфері безпечності харчових продуктів. Зокрема, не забезпечується система простежуваності харчової продукції, не здійснюється належний контроль за умовами зберігання харчових продуктів, не проводиться навчання з питань гігієни персоналу та навчання щодо гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів.

Крім того, фахівцям не надали підтверджуючих документів щодо розроблення постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (система безпечності харчових продуктів НАССР).

За результатами перевірки суб’єкту господарювання надали припис про усунення виявлених порушень. До того ж в ході обстеження фахівці відібрали зразки харчової продукції (сир кисломолочний, сосиски, картопля сира), які направили до регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Лабораторні дослідження тривають.

Переглядiв: 1123