У профтехучилищі Кропивницького знайшли порушень на 2 мільйони

04.11.2020 07:27

Фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області завершили ревізію фінансово-господарської діяльності Кропивницького вищого професійного училища та встановили низку фінансових порушень, що призвели до втрат 2 млн грн. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

Так, фахівці встановили, що протягом 2017-2018 років заклад використав   кошти освітньої субвенції на суму понад мільйон гривень усупереч встановленому порядку її використання.

Зокрема, кошти, призначені для викладачів, які викладають предмети згідно з державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти, спрямували  на виплату заробітної плати іншим працівникам, посади яких лише зараховані до педагогічних (практичний психолог, методист, керівник гуртка).

До втрат майже 160 тис. грн бюджетних коштів призвели також інші порушення: покриття витрат за рахунок коштів загального фонду видатків, які мають здійснюватися за кошти спеціального фонду бюджету та порушення з оплати праці.

За допущені порушення фінансової дисципліни складено 7 протоколів про адміністративне правопорушення, 1 особу притягнули до дисциплінарної відповідальності. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

 

Переглядiв: 1326