У програмі на Інтері розкриють секрети приготування запашної кави

02.11.2020 13:40
image

На «Інтері» вийде випуск «Корисної програми», у якому розповідатимуть, яка кава найкорисніша та як її приготувати у вівторок, 3 листопада, о 10:00. Ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проекту навчатимуть розбиратися в кавових напоях і розкажуть, як обирати якісний продукт. Про це медіапорталу DOZOR повідомили на телеканалі. 

Вважається, що ідея використовувати плоди кавового дерева для приготування тонізуючого напою належить ефіопським пастухам. Ця дика рослина припала до смаку козам, яких вони переганяли по схилах, і після її вживання тварини ставали дуже енергійними і швидкими. Місцеві жителі ризикнули випробувати тонізуючий ефект кави на собі, схвалили і почали експериментувати зі способами приготування. Сьогодні цей ароматний напій - найпопулярніший на планеті. Як п'ють каву в різних країнах?

«В Італії, Франції, Греції, Іспанії і в Балканських країнах класичну каву подають зі склянкою холодної води, щоб зменшити її сечогінний ефект і відновити водний баланс, - розповідає Олександр Лук'яненко. - Але є і незвичайні поєднання. Наприклад, традиційним для В'єтнаму напоєм вважається яєчна кава, більше схожа на десерт: жовток збивають з вершками і цукром і додають міцну каву. Фіни на дно чашки з напоєм кладуть шматочок м'якого сиру - він плавиться і робить смак кави незвичайним.
У Туреччині люблять пити каву з медом і часником, а в Марокко споживають дуже пряний напій - з перцем, кардамоном і мускатним горіхом. У Гонконзі готують «гуолян» - це кава з чорним чаєм, цукром і згущеним молоком. В Ірландії до кави додають алкоголь, в Італії - часточку лимона, у Франції - молоко. А саму незвичайну каву готують в Дамаску. На дно кавової чашки капають дуже міцний настій: його не можна пити, а можна лише лизнути, інакше отримаєш занадто велику дозу кофеїну».

У чому секрет популярності кави? Скільки чашок напою можна випити в день без шкоди для здоров'я? На що звертати увагу при виборі якісного продукту? Як правильно заварювати каву, щоб вона вийшла насиченою і ароматною? Що таке кава по-ковбойські?

І як приготувати яловичину, мариновану в каві? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: дієтолог і гастроентеролог Галина Несговорова, експерт з якості кави Володимир Задирака, шеф-бариста Артем Бакур. Корисними порадами щодо вибору і приготування напою поділиться телеведуча Жанна Тихонова.

«Вважаю себе кофеманом, але намагаюся контролювати це питання - випивати не більше 3 чашок в день, - зізнається Жанна Тихонова. - Починаю ранок з більш міцної кави, а ближче до вечора переходжу на лайт-версію - з молоком. Дома готую каву по-польськи: в старовинному австрійському чайничку запарюю свіжозмелену каву 7-8 хвилин. Так напій зберігає всі корисні властивості. Не секрет, що вживання кави допомагає підбадьоритися і сприяє утворенню дофаміну, так званого «гормону щастя». Так що частіше влаштовуйте зустрічі за чашкою кави і будьте здорові!»

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать інші випуски «Корисної програми»:

У середу, 4 листопада, о 10:00 на «Інтері» - програма про рятівні коробочки зі смачною їжею - ланч-бокси.

Як ви обідаєте на роботі? Чи встигаєте поїсти в круговороті справ? І що саме ви їсте? Берете з собою ланч-бокс або купуєте готовий обід в магазині?

З чого складаються магазинні ланч-бокси і наскільки вони корисні? Яким має бути ідеальне співвідношення білків, жирів, вуглеводів у вашому обіді, якщо ви не хочете набрати зайву вагу? Як довго може зберігатися їжа в ланч-боксі? На що звертати увагу при покупці? І як швидко зібрати ідеальний ланч-бокс з смачною і корисною їжею? Зоряний експерт ток-шоу - телеведучий Андрій Данилевич.

У четвер, 5 листопада, о 10:00 на «Інтері» - випуск про те, на що звертати увагу при виборі солодких йогуртів і сирних десертів. Ці продукти усі вважають корисними, але чи так це насправді? З чого вони виготовлені? Чи є в йогуртах справжні фрукти? Чи можна набрати вагу від вживання цих кисломолочних продуктів?

Що небезпечного може ховатися в складі дитячих сирків та йогуртів? Який оптимальний термін їх зберігання? На що слід звертати увагу при покупці? І як до них ставиться зоряний гість «Корисної програми» - співак Володимир Борисенко?

У п'ятницю, 6 листопада, о 10:00 в «Корисній програмі» на «Інтері» розкажуть про приготування шніцеля. Що таке справжній шніцель? Мова йде про шматок Філіровного м'яса, тонко відбитого до м'якості і обсмаженого у фритюрі. Чому протягом тривалого часу на території колишнього СРСР шніцелем називали ... котлету? Чим шніцель відрізняється від відбивної?

З якого м'яса його готують? За яким рецептом? Як приготувати шніцель, щоб м'ясо залишалося соковитим? І з чим краще поєднувати це блюдо? Зоряний експерт ток-шоу - народна артистка України Ольга Сумська.

У суботу, 7 листопада, на «Інтері» вийде два випуски «Корисної програми».

О 10:00 глядачі побачать випуск, присвячений стравам з м'яса птиці. На день народження - фарширована яблуками качка, на Новий рік і Різдво - запечена індичка. М'ясо птиці - ідеальний продукт для створення смачного свята! Чим корисні страви з нього? Як вибрати якісну, свіжу, молоду птицю? Які секрети приготування потрібно знати, щоб вийшли смачні і корисні страви? На ці питання в студії ток-шоу дадуть ведучий Олександр Лук'яненко, заслужена артистка України Ярослава Руденко та інші експерти «Корисної програми».

А об 11:00 на «Інтері» - випуск про цибулю.

Стародавні вчені використовували розрізану цибулину як наочний посібник з вивчення астрономії. Вони вважали, що Земля має кілька сфер-оболонок, як і цибуля. У наш час вона присутня майже в кожній страві! Всім відомі не тільки харчові, але і лікувальні властивості цибулі. Що говорить про це сучасна медицина? Які сорти цибулі краще запікати, які маринувати, а які підходять для смаження? При якому способі приготування краще зберігаються вітаміни і мікроелементи? І які незвичайні і смачні страви можна приготувати з цибулі, розповіли експерти «Корисної програми». Зірковий гість ток-шоу - телеведуча Світлана Вольнова.

Інформація розміщена в рамках інформаційного партнерства медіапорталу DOZOR з телеканалом «Інтер»

Переглядiв: 435