У сесійній залі військовий виступив проти встановлення прапору за 5 мільйонів у парку Кропивницького

19.02.2021 10:42
image

Учасник АТО з Кропивницького Олег Кокуленко виступив перед депутатами обласної ради з проханням розмістити найбільший прапор України на території Фортечних Валів, а не в Ковалівському парку, як це передбачалося раніше. Відповідне звернення військовий озвучив сьогодні, 19 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на думку військового, встановлення такого об’єкту має бути на найвищій точці у місті.  До того ж, прапор планується встановити на місці пам’ятнику загиблим спецпризначенцям.

«Минулого тижня була в міськраді скликана архітектурно-містобудівна рада, на якій було запропоновано кілька місця для встановлення цього прапора – на Фортечних Валах, Набережній та перед міським відділом поліції у мікрорайоні Ковалівка. Запропонували Ковалівський парк На тому місці, де зараз встановлений пам’ятник загиблим спецпризначенцям. Там розміщено 49 фото загиблих. У нас питання: цим прапором хочуть прибрати пам’ятник спецпризначенцям? Ми встановлюємо прапор до 30-річниці Незалежності України, за яку гинуть наші побратими чи ми реконструюємо парк? Нам казали, що на Фортечних валах неможливо встановити цей прапор. Було проведено опитування у соцмережах і фактично одноголосно люди підтримали встановлення прапору на найвищій стратегічній точці у місті – на Фортечних Валах», - звернувся до депутатів Олег Кокуленко.

Крім цього, військовий повідомив, що разом з побратимами він зустрічався з працівниками міністерства культури України.

«Ініціативна група військових їздила в Київ, у нас була зустріч у міністерстві культури. Я вам скажу висновок, який ми там почули: державний прапор не може спотворити культурну памятку. І нас запитали, а у вас є проект, як буде встановлюватися цей прапор? Це наша справа? Я вважаю, що ні, це справа фахівців. Я звертаюся до голови ОДА, голови облради та депутатського корпусу, зробіть все можливе для того, щоб думка громадян була врахована».
Переглядiв: 2783