У школах і дитсадках Кіровограда зафіксували загострення педикульозу

15.02.2017 10:41

image

У шкільних і дошкільних закладах Кіровограда та області зафіксовано загострення педикульозу. Про це сайту DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі.

За інформацією  головного спеціаліста ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Галини Сабадаш, з початку року почастішали анонімні звернення від батьків дітей про захворюваність на педикульоз.

«Захворюваність на педикульоз зараз реєструється у всіх районах Кіровоградщини та в обласному центрі. Почали надходити анонімні звернення від батьків дітей, у яких виявили це захворювання. Головна причина – неправильна обробка волосяного покриву голови батьками», - повідомила у коментарі Сабадаш.

У зв’язку із загостренням педикульозу, фахівці служби підготували пам’ятку про хворобу. Пояснюють : аби зробити більше, не мають повноважень.

 «Якщо до 2012 року у нас діяла санстанція, у якій працювало спеціальне інфекційне відділення, де приймали хворих та безкоштовно проводили обробку вошей, то зараз немає ні відділу, ні, власне, структури. Тепер, якщо виявляють цю хворобу у школярів чи у дітей дошкільного віку, то викликають батьків, і медичний працівник, який працює в закладі освіти, проводить консультативну роботу», - пояснила Галина Сабадаш.

Довідково:

Педикульоз або вошивість – паразитарне захворювання шкіри та волосся, на яке може захворіти кожен, незалежно від соціального становища. Головні воші передаються від людини до людини при безпосередньому контакті або через одяг, головний убір, предмети побуту, гребінця тощо.

Фото babyzzz.ru

Переглядiв: 1444