У школах Кіровоградщини призупинили навчальний процес

26.12.2018 11:15
image

У школах на Кіровоградщині призупинили освітній процес сьогодні, 26 грудня. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомив начальник управління освіти, науки і молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський.

Так, не здійснюється освітній процес у Кіровоградському,  Онуфріївському та Світловодському районі, в Олександрії та у двох об’єднаннях громад -Соколівській і Великосеверинівській.

«Станом на сьогодні з 38 територій по 6 освітній процес не здійснюється. Це приймалося відповідно до рішення комісії ТЕП ТНС про надзвичайні умови погодні, які склалися на території області. Тому приймати рішення про призупинення чи перенесення занять кожна територія вирішує сама. Питання щодо подальшого навчання дітей в школах цих територій завтра наразі обговорюється на територіях і в другій половині дня ми матимемо інформацію. Всі інші заклади працюють і опалюються. Однак не здійснено підвезення в значній кількості, зокрема, 168 автобусів не здійснили підвезення, а це 63 % від загальної кількості. Не підвезено 4 921 учень – 52 % від загальної кількості дітей, які підвозяться. У цьому випадку ми направили рекомендаційний лист на території стосовно перенесення та відпрацювання занять, для того, щоб навчальні програми були виконані у повному обсязі», - розповів посадовець. 

За словами Володимира Таборанського, варіанти відпрацювання у навчальних закладах можуть бути різними, зокрема, відпрацювання занять у другому семестрі, додатково ставити уроки, коли навантаження незначне. Крім того, відпрацьовувати один або кілька днів весняних канікул або продовження навчання у травні та червні. Також, можливо, ущільнять навчальний матеріал, зокрема, по 11 класам, оскільки немає можливості переносити заняття або застосують дистанційні форми навчання.

Як раніше повідомляв DOZOR, на Кіровоградщині хуртовина паралізувала рух приміських та міжміських автобусів. Міжміські рейси з Кіровограда продовжують скасовувати через негоду.

Переглядiв: 1037